НБУ й Центробанк Росії мають намір здійснювати розрахунки в рублях по мережі платежів SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ й Центробанк Росії мають намір здійснювати розрахунки в рублях по мережі платежів SWIFT

Валюта
132
Національний банк і Центральний банк Росії мають намір здійснювати взаємні розрахунки в рублях за міжнародною мережіею банківських платежів SWIFT.
Про це сказано в повідомленні Міністерства фінансів.
Відповідно до повідомлення, у Москві пройшло засідання підкомісії з питань кредитно-фінансового співробітництва Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, під час якого обговорювалося питання про стан і перспективи двостороннього банківського співробітництва.
Мінфін зазначає, що зараз на етапі узгодження перебуває додаткова угода до договору щодо кореспондентського рахунку між Центробанком Росії та НБУ.
"Підписання цього договору дасть змогу здійснювати розрахунки з використанням системи SWIFT як засобу доставки електронних повідомлень між Банком Росії та НБУ при здійсненні операцій у валюті Російської Федерації", - сказано в повідомленні.
У цілому на сьогодні вже сформована договірно-правова база в сфері двосторонніх банківських розрахунків.
Крім того, сторони рекомендували центральним банкам обох країн підготувати за участю банківських асоціацій і комерційних банків перелік проблемних питань, які уповільнюють подальший розвиток міжбанківського співробітництва при здійсненні між Україною та Росією, і внести їх на розгляд підкомісії.
Як повідомляло агентство, в 1973 році 239 банків з 15 країн Європи та Північної Америки заснували Society for Worldwide Inerbank Financial Telecommunication - SWIFT. (Співтовариство всесвітніх інтербанківських фінансових телекомунікацій) з метою створення міжнародної мережі для передачі даних між фінансовими організаціями.
Щоденний обсяг повідомлень, переданих мережею SWIFT, перевищує 3,5 млн. сумарною вартістю понад 2 трлн. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас