Глава НБУ підкреслює важливість забезпечення високої купівельної спроможності гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава НБУ підкреслює важливість забезпечення високої купівельної спроможності гривні

Валюта
259
Глава Національного Банку України (НБУ) Володимир Стельмах підкреслює важливість забезпечення високої купівельної спроможності гривні та достатньої пропозиції товарів і послуг на внутрішньому ринку.
"Наші (НБУ) завдання з банківською системою спрямовані на те, щоб економіка зростала при надійній купівельній спроможності нашої національної валюти", - сказав Стельмах під час присвяченого ціновій ситуації в країні нараді в Кабінеті міністрів.
Він нагадав, що з 2005 року в Україні спостерігається зростання внутрішнього попиту на товари та послуги, що обумовлено в основному активним ростом зарплат і пенсій. Темпи росту продуктивності праці відстають від динаміки збільшення його оплати, відзначив глава НБУ.
У зв'язку із цим Стельмах підкреслив важливість впровадження енергозберігаючих і сучасних виробничих технологій у промисловості.
Глава НБУ також відзначив важливість поліпшення системи макроекономічного прогнозування в Україні.
Коментуючи інфляційну динаміку, що спостерігається цього року, Стельмах відзначив, що вплив монетарної активності Національного банку на зростання цін було незначним.
"Надлишку грошей немає", - підкреслив глава НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас