Американці незадоволені ситуацією в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці незадоволені ситуацією в країні

Казна та Політика
263
Приблизно 72% американців незадоволені економічною та політичною ситуацією в країні.
Про це свідчу результати опитування, проведеного 12-14 жовтня експертами фонду Gallup і видання USA Today. Тільки 26% респондентів заявили, що їх все влаштовує. Причому дві третини опитаних розчаровані політикою самого президента Джорджа Буша, а три чверті респондентів вважають, що демократи, які одержали контроль над Конгресом рік тому, не досягли поставлених цілей.
У дослідженні відзначається, що частка респондентів, задоволених ситуацією в країні, жодного разу не перевищувала третини опитаних із квітня цього місяця. Такого довгого періоду низької оцінки ситуації в США не спостерігалося вже 15 років. Востаннє таке відбулося в 1992 р., коли на пост президента був обраний Білл Клінтон. Причому велику популярність у той час придбав кандидат у президенти Росс Перо, що не належав ні до республіканської партії, ні до демократів. До наступних президентських виборів у США залишився приблизно року, і цілком можливо, що невдоволення американців своїм життям знову допоможе альтернативним кандидатам.
Проте, аналітики прогнозують перемогу кандидата від демократичних сил. За даними опитувань, їх політику підтримують 53% американців. Основним аргументом у суперечці між кандидатами буде їх позиція щодо питання війни в Іраку. До такої думки прийшли четверо з 10 опитаних. Причому 60% респондентів вважають вторгнення в Ірак помилкою. Що стосується відношення американців до економічної ситуації в країні, то дві третини респондентів вважають, що вона погіршиться. Близько 40% опитаних заявили, що протягом року в США почнеться рецесія.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас