Інвестиції в російську оборону сягають 189 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в російську оборону сягають 189 млрд дол.

Казна та Політика
268
Факти свідчать, що Москва, незважаючи на пихаті заяви Путіна про збільшення російських арсеналів, лише намагається підтримувати на мінімальному рівні свої бойові можливості після катастрофічного управління військовим апаратом у перші пострадянські роки, пише італійська Panorama.
Нове покоління мобільних балістичних ракет, SS-27 ("Тополь-М"), з радіусом дії 11 тисяч кілометрів надійдуть на бойове чергування лише через кілька років.
Поки найсучаснішими стратегічними видами озброєнь є ракетні комплекси SS-25: минулого тижня в напрямку Камчатки здійснено пуск такої ракети, щоб упевнитися в її ефективності через 20 років після надходження на озброєння.
Щоб оновити величезний арсенал, успадкований від СРСР, Путін збільшує витрати на оборону. В цьому році бюджет виріс до 26 млрд доларів в рамках плану збільшення вкадень до 2015 году до 189 млрд. Ця сума складає менше половини того, що Сполучені Штати витрачають на військові цілі за рік.
Фінансові зусилля, що стали можливими завдяки доходам від продажу газу і нафти, спрямовані, у першу чергу, на відновлення арсеналу стратегічних засобів далекого радіуса дії.
У найближчі чотири роки будуть побудовані ще три підводні човни класу "Юрій Довгорукий" (проект 955, по класифікації НАТО - "Borey") і, можливо, перша одиниця з нового класу авіаносців. Після поновлення бойових польотів стратегічних бомбардувальників і літаків-розвідників, поряд зі старими Tу-22 і Tу-95 будуть використовуватися новітні літаки Ту-160. Військово-повітряні сили, як передбачається, поповняться новими винищувачами Су-34 і літаками-заправниками.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас