Янукович: Ціна на газ для України в перспективі буде наближатися до світової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Ціна на газ для України в перспективі буде наближатися до світової

Енергетика
108
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає за необхідне готуватися до того, що в майбутньому ціна на газ для країни може наближатися до рівня світових цін.
"Об'єктивна закономірність така, що ціна на газ для України буде наближатися до світової. Ми повинні зробити все, щоб застосувати заходи, які полегшили б адаптацію нашої економіки, бюджету, домогосподарств до нових цін", - сказав він на розширеному засіданні за участю президента України в Києві в п'ятницю.
Прем'єр додав, що питання ціни на газ буде особливо актуальним для житлово-комунального господарства, хімічної промисловості і металургії.
Разом з тим Янукович відзначив нинішню вигідну позицію України в загальній динаміці структури цін на російський газ серед інших країн Європи. Він також звернув увагу, що за дорученням президента розпорядився найближчим часом закінчити переговори з російським "Газпромом" про "прийнятну ціну на газ" для України на майбутній рік і її формування "ясно і прозоро".
Раніше Янукович підтримав позицію президента Віктора Ющенко в тому, що прийнятна ціна на газ для України повинна бути в розмірі не більше $150-160 за 1 тис. куб. м. "Я підтримую позицію президента: ціна, про яку йдуть розмови останнім часом, для України неприйнятна. За оцінками експертів, ціна на газ для України не повинна бути вищою $150-160", - сказав він на засіданні уряду в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас