Ющенко закликає до консолідації заради перемоги над зростанням цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає до консолідації заради перемоги над зростанням цін

Казна та Політика
126
Президент України Віктор Ющенко закликає всі політичні сили консолідуватися для вирішення проблем зростання цін та інфляції.
"Незалежно від прапорів і тої посади, на якій він перебуває, переконаний, що підвищення рівня цін та інфляційних процесів, - це виклик для тих, у кого велике українське серце і хто думає про Україну", - сказав Ющенко на нараді в Кабінеті міністрів .
Президент застеріг політиків від "заговорювання" цієї проблеми. "Це не питання, в якому потрібно розвивати демагогію. Зараз всім потрібно консолідуватися", - підкреслив він.
Також Ющенко висловився за здійснення жорсткої монетарної політики.
"Я завжди був прихильником того, що монетарна політика в Україні повинна бути жорсткою. Порожні гроші нікого не лікують. Усіх мотивують до роботи тільки сильні гроші, а сильні гроші - тільки тоді, коли вони стабільні", - сказав Президент.
Президент України закликав всіх учасників наради до відкритої та відповідальної дискусії на цю тему. "Давайте будемо пам'ятати, що в нас негативне сальдо в зовнішній торгівлі на рівні 7 млрд доларів. Давайте також будемо пам'ятати, що майже половину в національній депозитній системі становлять внески населення в іноземній валюті, хоча тенденція зламана і національна банківська система вже розвивається набагато ефективніше", - пояснив він.
Як повідомлялося, Ющенко виступає за перегляд методології розрахунку прожиткового мінімуму в Україні.
Раніше перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив, що інфляція в Україні в 2007 році буде відповідати темпам зростання заробітної плати і споживчих кредитів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас