Черномирдін: Треба підійти так, щоб і ви захотіли, і ми погодились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черномирдін: Треба підійти так, щоб і ви захотіли, і ми погодились

Енергетика
155
Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін допускає можливість поступового переходу на світову ціну на російський газ для України, заявив він в інтерв'ю газеті Час новин.
"Все залежить від того, хто і як їх буде проводити, хто і з ким буде говорити. Це складний процес. Припустимо, я хочу 250 доларів за тисячу кубометрів, а ви не хочете. Треба підійти так, щоб і ви захотіли, і ми погодилися на більш високу ціну для вас і більш низьку для нас", - вважає він.
У той же час посол підкреслив, що перехід України на світові ціни і так розтягли на кілька років.
"Сусіди України в Польщі платять по 250 доларів за тисячу кубометрів. Чому ми повинні продавати Україні газ за 130 доларів, якщо ми для свого народу змушені ціну піднімати?", - додав він.
Черномирдін також вважає, що російсько-українські відносини не повинні бути конфронтаційними, у тому числі і у газових питаннях.
"Не Росія піднімає ціну на газ, хоча є його найбільшим експортером. Існує ринкова формула розрахунку ціни на світовому ринку, тому не ми диктуємо ціни на енергоносії", - пояснив він.
Як повідомлялося, 31 жовтня прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив міністрові палива та енергетики Юрієві Бойку протягом 7-10 днів завершити переговори з російським газовим монополістом компанією Газпром щодо цін на газ на 2008 рік.
Раніше Черномирдін заявляв, що ціна на газ буде підніматися не тільки для України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас