Азаров: Нерегульовані коливання цін - плата суспільства за свободу підприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Нерегульовані коливання цін - плата суспільства за свободу підприємництва

Казна та Політика
158
Нерегульовані коливання цін є платою суспільства за свободу підприємництва. Про це сьогодні на розширеному засіданні Кабінету міністрів заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров. "Але це не означає, що суспільство і уряд повинні капітулювати перед ринковою стихією", - додав він.
Азаров зазначив, що важливу роль в регулюванні цього процесу повинен зіграти механізм біржових торгів: "Але при цьому біржі повинні бути не бутафорськими, вони повинні реально працювати". Відсутність вказаного механізму, на його думку, призводить до того, що значні кошти від підвищення цін осідають у посередників.
В якості позитивного прикладу урядового регулювання ситуації на продовольчих ринках М.Азаров навів ситуацію з соняшниковою олією. Разом з тим він зазначив, що незадовільною залишається ситуація по молокопродуктах і м'ясу птахів. Так, за даними Кабміну, величина торгової надбавки на молокопродукти в Києві, Хмельницькій і Вінницькій областях перевищує 15%. Максимальна торгова націнка на м'ясо птахів зареєстрована в Чернігівській обл. – 24%, мінімальна в Черкаській обл. – 9,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас