Кінах: Політична ситуація негативно впливає на стан економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Політична ситуація негативно впливає на стан економіки

Казна та Політика
183
Міністр економіки України Анатолій Кінах заявив про те, що політична ситуація в державі реально впливає на економічне становище.
Також міністр відзначив, що дострокові вибори у Верховну Раду поки не принесли політичної стабільності, повідомляє прес-служба Мінекономіки. Анатолій Кінах заявив про те, що Україна багато втратила за цей рік, не прийнявши Податковий кодекс і не завершивши врегулювання земельного законодавства. На його думку, сучасні земельні відносини ще в більших масштабах піддалися сумнівним корупційним діям, тіньовим схемам. Крім того, за словами Міністра економіки, блокування пенсійної реформи, неприйняття трудового кодексу негативно вплинули на соціально-економічний розвиток держави.
Міністр економіки підкреслив, що в даний момент, як ніколи, необхідно в стислий термін відновити системну, відповідальну, високопрофесійну взаємодію трьох галузей влади: Президент - Кабінет Міністрів України - Верховна Рада, не витрачати час, а формувати умови для створення гідного життя громадян. Політична невизначеність, за словами А. Кінаха, поглиблює інфляційні очікування громадян і загострює ситуацію на продовольчому ринку. "Адже ціни - це інтегральний результат економіки та ефективності державної політики. Потрібно відзначити, що відбулися дуже серйозні зміни в умовах світового розвитку. Протягом 2007 року ціна на нафту у світі виросла на 60% (від $56 до 90 за бочку). Також склалася гостра ситуація на продовольчих світових ринках. У світі цього року найнижчі запаси зерна за останні 25 років, а це провокує зростання цін, збільшення конкуренції", - відзначив глава Мінекономіки.
У цих умовах, на думку Міністра економіки, необхідно досягти зростання конкурентноздатності нашої продукції, працювати над відновленням економіки, поновленням основних фондів, створювати робочі місця, високу вартість робочої сили. Це головні аспекти соціально-економічної політики, які дають можливість упевнено дивитися в майбутнє. "Нам необхідно задуматися, на якому етапі ми сьогодні перебуваємо, які проблеми стоять у цей час перед нашими людьми. Наприклад, якщо середньостатистична європейська родина витрачає на продукти харчування 10-12% від своїх доходів, то українська - 50%, а то і 90%. Це дуже боляче. Саме із цього приводу відбудеться нарада уряду при участі Президента, і необхідно винятково економічними методами вплинути на ситуацію і не допускати зростання цін, мінімізувати інфляцію", - відзначив А.Кінах.
"Не можна допустити, щоб зростання цін вплинуло на рівень життя людей. Для цього необхідно консолідувати дії всіх галузей влади, не допускати надалі політичної нестабільності, щоб час не витрачався на протистояння, а все направити на конкурентноздатність економіки, добробут і якість життя громадян, щоб вони могли впевнено дивитися в завтрашній день. Це головний захист від інфляції і зниження рівня життя людей", - резюмував політик.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас