Медведєв: Підвищення ціни на нафту в світі не приведе до несподіванок з цінами на газ в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Підвищення ціни на нафту в світі не приведе до несподіванок з цінами на газ в РФ

Енергетика
155
, голова ради директорів "Газпрому" (РТС: GAZP) Дмитро Медведєв.
"Є чіткі орієнтири, уряд ухвалив рішення щодо того, яким чином буде розвиватися цінова політика в сфері газу на найближчі роки, так само, як і в електроенергетиці. Не буде ніяких несподіванок і всі параметри, які ми погодили, параметри, пов'язані з виводом в остаточному підсумку ціни внутрішньої на режим прибутковості, порівнянними із зовнішніми поставками, будуть дотримуватися", - сказав Медведєв "Інтерфаксу" у п'ятницю.
"Іншими словами, я впевнений, ми не зруйнуємо той баланс, що існує на внутрішньому ринку і для юридичних осіб, для комунальних споживачів, і для громадян", - підкреслив він.
"Що ж стосується зовнішніх ринків, то, звичайно, зростання ціни на нафту - це ключовий фактор економічного розвитку і його не можна недооцінювати. А для Росії цей фактор має особливе значення. Для розвитку економіки (Росії) у даний момент таке зростання ціни на нафту, скоріше, позитивний момент, тому що дуже багато наших планів пов'язані з розвитком нафтової і газової промисловості. Але ми не повинні зваблюватися", - відзначив Медведєв.
"Ми не повинні будувати всі наші інвестиційні плани, тим більше соціальні програми, тільки на основі швидкого зростання цін на нафту. Навпаки, ми повинні закладати негативні сценарії, сценарії, пов'язані зі зниженням тренда цін на нафту і газ для того, щоб ми були готові відповідати на всі виклики, які пред'являє сучасна економіка, щоб наші економічні та інвестиційні плани не виявилися поставленими під удар, щоб наші соціальні програми були збалансовані поза залежністю від того, яка ситуація на нафтовому ринку", - сказав перший віце-прем'єр.
Щодо цього Медведєв підкреслив, що треба розвивати "не тільки нафтову і газову промисловість, але й іншу промисловість". "Ми повинні повернутися в ті сфери, у яких завжди займали ключове становище. У нас є блискучі виробництва, відмінні фахівці в галузі космосу і в галузі авіатехніки, в галузі зв'язку, у нас дуже потужна промисловість, що дуже давно чекає нормальних повноцінних інвестицій і турботливого ставлення", - вважає він.
"Ми повинні займатися сільським господарством, третина населення країни живе на селі. І в сільському господарстві теж створюється значна частина ВВП. Ми повинні займатися новими сферами, такими як IT. У нас непогані тут заділи, ми володіємо тим, що прийнято називати "креативністю нації" - це наша сильна сторона. І якщо ми не будемо розвивати ці сфери, ми точно виявимося на узбіччі розвитку світової цивілізації", - відзначив Медведєв.
"Тому зростання цін на нафту і газ та успіхи російської "нефтянки", російського газового сегмента повинні бути збалансовані зростанням в інших галузях промисловості", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас