Ринки залишаються волатильними і вимагають обережної монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки залишаються волатильними і вимагають обережної монетарної політики

Валюта
128
Глава Банку Японії Тосіхіко Фукуї заявив, що світові фінансові ринки залишаються волатильними, і що центральні банки повинні проводити обережну монетарну політику, повідомило агентство Bloomberg.
Хоча вплив кризи на американському житловому ринку на Японію був незначним, не можна виключати можливості подальшого зниження темпів зростання ВВП США, заявив Фукуї в п'ятницю, виступаючи на засіданні комітету податків і фінансів парламенту Японії.
31 жовтня Банк Японії знизив прогноз зростання ВВП і споживчих цін на цей рік і зберіг базову процентну ставку на рівні 0,5% річних.
"Визнання Банком Японії посилення ймовірності скорочення темпів розвитку економіки говорить про те, що підвищення базової ставки майже повністю виключається до кінця року", - говорить економіст Capital Economics Джуліан Джессоп.
Як заявив Фукуї, є істотний ризик того, що прибутковість облігацій буде сильно коливатися, і банк повинен брати до уваги рух на фінансових ринках при ухваленні рішення про ставку.
Він відзначив, що покращення ситуації в корпоративному секторі впливає на споживання не так швидко, як припускав банк. Зростання зарплат було млявим, що стало однієї із причин зниження прогнозу інфляції на цей рік.
Проте, підкреслив Фукуї, банк очікує продовження стійкого економічного зростання і поновлення підйому цін. Банк повинен поступово підвищувати ставку, якщо економіка і ціни будуть мінятися відповідно до його прогнозу, сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас