ТОВ "Юджин" компенсують витрати на ТРЦ поблизу НСК "Олімпійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОВ "Юджин" компенсують витрати на ТРЦ поблизу НСК "Олімпійський"

Казна та Політика
288
Київська міська рада під час засідання прийняв рішення протягом двох тижнів звернутися до ТОВ "Юджин" із пропозицією компенсувати вартість об'єкта незакінченого будівництва торгово-розважального центру перед НСК "Олімпійський". "За" таке рішення проголосували 70 депутатів.
Відповідно до рішення, ТОВ "Юджин" будуть виділені кошти компенсації всіх збитків, певних незалежною оцінкою. Конкурс на визначення суб'єкта оцінної діяльності буде проведений протягом місяця. Рішення також передбачає, що Київрада звернеться до уряду України щодо джерела фінансування компенсації ТОВ "Юджин", а також із пропозицією внести до проекту Держбюджету на 2008 р. відповідні суми витрат.
Секретар Київрада Олесь Довгий повідомив, що розмір компенсації буде становити "сотні мільйонів гривень", які буде складно виділити зі столичного бюджету. Голова бюджетної комісії Київрада Володимир Присяжнюк вважає, що розмір компенсації буде становити близько 200 млн грн.
Проект рішення спочатку передбачав, що договір оренди земельної ділянки поблизу НСК "Олімпійський" з ТОВ "Юджин" (від 29 березня 2002 р.) буде розірваний, однак депутати Київрада вирішили цей пункт вилучити.
Як повідомлялося будівництво торгово-розважального центру поблизу НСК "Олімпійський" ставить під загрозу проведення фінального матчу чемпіонату з футболу Євро-2012.
24 жовтня ц.р. Президент України Віктор Ющенко звернувся до мера Києва Леоніда Черновецького з проханням у терміновому порядку вирішити проблему з недобудівлею поблизу НСК "Олімпійський".
30 жовтня ц.р. київський міський голова Леонід Черновецький заявив, що ТРЦ поруч із НСК "Олімпійський" не буде знесений, поки це питання не буде погоджений з Кабміном. За його словами, скасувати дозвіл "старої влади" Києва на будівництво торговельного комплексу поблизу НСК "Олімпійський" на сьогодні є проблемою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас