Британський фунт виріс до рекордного значення відносно долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський фунт виріс до рекордного значення відносно долара

Валюта
147
Курс британського фунта стерлінгів до американського долара виріс у вівторок до 26-літнього максимуму.
Інвестори очікують, що Федеральна резервна система США оголосить у середу про зниження ключової процентної ставки на чверть процентного пункту до 4,5%.
При цьому Банк Англії, як прогнозують аналітики, залишить дисконтну ставку незмінної на рівні 5,75%.
Вчора, 30 жовтня, курс фунта до долара піднявся до 2,066 долара. Через якийсь час курс трохи знизився. Також відбулося зміцнення фунта відносно євро.
До того ж долар оновив рекордний мінімум щодо євро на торгах в Азії в середу.
Індекс, який розраховує дослідницька фірма Conference Board, знизився до 95,6 пункту в жовтні. Аналітики очікували зниження до 99,0 пунктів.
25 жовтня долар наблизився до рекордного мінімуму відносно євро на торгах у Європі напередодні макроекономічних даних зі США.
Євро коштував $1,4305, що менше ніж на півцента нижче від рекордного максимуму, встановленого в понеділок. Наприкінці торгів у США євро перебував на рівні $1,4265.
24 жовтня народний банк Китаю встановив рекордний курс юаню на рівні 7,4938 юаню за долар. Таким чином, курс китайської валюти вперше перетнув психологічно важливу відмітку в сім з половиною юанів за долар
23 жовтня директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Родріго де Рато в понеділок у Вашингтоні під час осінньої сесії МВФ заявив про те, що втрата довіри до доларових активів може привести до раптового обвалу американської валюти на світових ринках.
18 жовтня повідомлялося, що долар впав до рекордного мінімуму відносно кошика валют у четвер після того, як результати Bank of America за третій квартал виявилися нижчими від прогнозів, і відродив побоювання з приводу уповільнення економіки США.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас