Кредитні вкладення банку "Аваль" в економіку досягли на 1 червня р. 2,8 млрд. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні вкладення банку "Аваль" в економіку досягли на 1 червня р. 2,8 млрд. грн.

Кредит&Депозит
146
Обсяг кредитного портфеля банку «Аваль» збільшився за п'ять місяців 2002 року на 700 млн. грн. і склав на 1 червня 2002 року 2,8 млрд. грн. Про це заявив на прес-конференції, що відбулася 19 червня в банку «Аваль», заступник голови правління АППБ «Аваль» Сергій Вовченко.
За його словами, значний приріст кредитного портфеля спостерігався практично у всіх регіональних підрозділах банку «Аваль», насамперед, у Дніпропетровській, Харківській, Тернопільській, Миколаївській, Донецькій обласних дирекціях і ін.
Як заявив С. Вовченко, портфель кредитних вкладень дирекцій (філій) банку «Аваль» в АПК за станом на 1 червня н.г. досяг 1,208 млрд. грн., збільшившись за січень-травень більш ніж на 450 млн. грн. При цьому 63 проц. кредитного портфеля в АПК (761 млн. грн.) приходиться на кредити, видані сільгоспвиробникам, 35 проц. (419,0 млн. грн.) — підприємствам переробки, 2 проц. (28 млн. грн.) — фірмам-посередникам.
Таким чином, найбільше динамічно в першому кварталі росли вкладення банку у виробництво сільськогосподарської продукції. Усього за п'ять місяців н.г. дирекції і філії банку «Аваль» надали сільгоспвиробникам 680 млн. грн., що на 84 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2001 р.
У цілому розподіл кредитного портфеля банку «Аваль» підприємствам АПК серед підприємств різних галузей агропромислового комплексу говорить про збереження основних тенденцій минулого року, коли найбільша частка кредитних вкладень банку «Аваль» в АПК приходилася на виробників. Але до осені, з огляду на рівень росту і збору врожаю, частка кредитів переробниками буде зростати.
Найбільше активно агропромисловий комплекс сьогодні кредитують Одеська обласна філія АППБ «Аваль», Дніпропетровська обласна дирекція, Полтавський ОФ, Луганська ОД, Херсонська ОД. При цьому, незважаючи на постійне нарощування кредитного портфеля, як повідомив С. Вовченко, у банку «Аваль» зберігається дуже високий рівень зворотності кредитів у порівнянні з іншими комерційними банками: негативно класифікована заборгованість становить 2,9 проц. Причому, за його словами, 80 проц. цієї заборгованості «приходиться на усвідомлено пролонговані кредити в зв'язку із ситуацією, що склалася на ринку сільгосппродукції».
Таким чином, банк «Аваль» залишається головним кредитором АПК, направивши сюди майже 46 проц. загального обсягу своїх кредитних вкладень в економіку і 40 проц. усіх кредитних вкладень українських банків в АПК.
Разом з тим, банк досить активно надавав кредитні ресурси на розвиток підприємств машинобудування, торгівлі і суспільного харчування, будівництва, транспорту і зв'язку.
При цьому процентні ставки за користування кредитними ресурсами постійно знижувалися: якщо в першому кварталі поточного року середня ставка по банку по гривневих кредитах складала 28 проц., те уже в другому вона знизилася до 25 проц. річних.
У той же час, нарощуючи обсяги кредитування промислових областей і сільського господарства, банк «Аваль» продовжував активно підтримувати вітчизняний малий і мікробізнес (зокрема — по програмах мікрокредитування Німецько-українського фонду і Європейського банку реконструкції і розвитку). За п'ять місяців 2002 р. банк надав понад 1 тис. малий і мікрокредитів на загальну суму 5,8 млн. дол. в еквіваленті, що майже в 2 рази більше, ніж за аналогічний період 2001 року.
У цілому протягом п'яти місяців 2002 року позичальники одержали в банку «Аваль» понад 3 млрд. грн. кредитних ресурсів.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас