"Укртатнафта" скоротила переробку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" скоротила переробку нафти

Енергетика
221
Полтавська обласна державна адміністрація стурбована зниженням рівня переробки нафти на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.). Про це повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Тарас Ткаченко.
"Раніше "Укртатнафта" переробляла на добу близько 16-17 тисяч тонн нафти. Тепер, через припинення поставок нафти з Татарстану, з 19 жовтня підприємство переробляє на добу тільки 6-7 тисяч тонн української нафти", - повідомив Ткаченко. Він також додав, що української нафти, що використовується разом із сировиною, отриманою з Татарстану для виробництва палива, недостатньо, щоб забезпечити стабільну роботу підприємства.
Нагадаємо, Павло Овчаренко, поновлений за рішенням суду на посаді голови правління ЗАТ "Укртатнафта", приступив до роботи в компанії 19 жовтня і заявив 23 жовтня, що на сьогоднішній день підприємство одержує українську нафту за контрактом з ВАТ "Укрнафта".
"Підприємство працює на знижених режимах, тому що трубопровід зупинений російський, підприємство одержує на сьогоднішній день українську нафту за прямим контрактом з "Укрнафтой", - сказав він.
При цьому Овчаренко додав, що на листопад компанія планує придбати на аукціоні, що сьогодні проходить на УМВБ, близько 200 тис. тонн української нафти, і веде переговори з російськими компаніями ТНК, ЛУКОЙЛ, "Сургутнафтогаз", "Роснафта" та іншими стосовно загального обсягу приблизно 300-350 тис. тонн.
За його словами, на сьогодні запаси нафти на заводі при роботі в мінімальному режимі - на 60% завантаження установок дають можливість працювати 12 днів.
22 жовтня прес-секретар російської компанії "Татнафта" Рустам Рафіків заявив, що "Татнафта" припинила поставки нафти на "Укртатнафту".
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас