Ющенко закликає не жартувати з курсом долара і гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає не жартувати з курсом долара і гривні

Валюта
953
.
Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Інтер у неділю ввечері. Президент нагадав, що Україна має чітку прив'язку курсу долара до гривні.
"Україна має досить чітку політику якірної прив'язки курсу національної валюти. Цей механізм своє завдання сьогодні виконує, він дає правильні посилання для того, щоб влада, уряд зайнялися реформуванням ринку й не давали неправильних сигналів на зміни в основах монетарної політики. Тому із цим жартувати не потрібно", - підкреслив Ющенко.
Він нагадав, що майже половина внесків населення в цей час зберігається у валюті. "Може хтось відповісти: що станеться на другий день, коли ми допустимо ревальвацію?", - запитав президент.
Він відзначив, що для цього досить "лише однієї чутки й трьох програм на телебаченні, щоб цей ринок почало трясти". Глава держави сказав, що "це питання є занадто чутливим" і тому він не хоче заглиблюватися в коментар.
За його переконанням, Національний банк України повинен проводити чітку незалежну політику по стабілізації національної валюти. "Ця місія, заради якої створений цей інститут (НБУ). За м'ясо й хліб відповідають інші, і вони повинні навчитися відповідати", - відзначив Ющенко.
Він укотре розкритикував політику нинішнього уряду на ринку зерна й м'яса. Президент назвав неприпустимими дії Кабміну по адмініструванню на цих ринках.
"Адміністрування, що запропонував уряд, призвело не тільки до того, що в портах Одеської області пропало півмільйона тонн зерна. Політика обмеження українського експорту - це політика проти селянина, це політика проти товаровиробника", - сказав Ющенко й запропонував уявити, що було б, якщо б уряд заборонив експорт сталі.
Критикуючи ситуацію на ринку м'яса, президент сказав: "Те, що роблять сьогодні кілька структур, які перебувають під керуванням певних, у тому числі й чиновників, це аморальна й це антидержавна політика".
Як повідомлялося, Ющенко називає оптимальну ціну для України на газ 150-160 доларів за тисячу кубів. Він вважає, що Україна половину потреби у нафті й газі повинна задовільняти за рахунок власного видобутку
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас