Україна не відмовиться від прив'язки обмінного курсу гривні до долара США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не відмовиться від прив'язки обмінного курсу гривні до долара США

Валюта
875
Україна найближчим часом не збирається відмовлятися від прив'язки обмінного курсу гривні до долара США.
Про це повідомив у суботу 27 жовтня міністр економіки України Анатолій Кінах.
"Валютно-курсова політика не повинна бути чинником особистої або політичної кон'юнктури" - цитує Кінаха прес-служба Мінекономіки.
Міністр відзначив, що перехід до прив'язки обмінного курсу гривні не до долара США, а до "кошика" основних валют залежить від того, наскільки швидко Україна зможе вступити у ВТО й проводити міжнародні торговельні розрахунки не тільки переважно в доларах США, але й в інших валютах.
Кінах нагадав, що уряд разом з Національним банком України офіційно прийняв рішення щодо прогнозу валютно-курсової політики на 2008 рік. За його словами, обмінний курс гривні в наступному році буде в межах коридору 4,95 - 5,25 гривні за долар США. "На світових фінансових ринках курс долара знижується, і нам потрібно шукати оптимальне зважене рішення, на основі економічних законів, і чітко формувати наші стратегічні інтереси в контексті конкурентноздатності для наступного розвитку економіки України" - сказав міністр.
На думку Кінаха, питання валютно-курсової політики необхідно вирішувати комплексно, аналізуючи торговельний баланс держави, платоспроможність громадян, конкурентноздатність експорту, а також динаміку формування міжнародних валютних резервів.
"Це дуже відповідальне завдання, яке можна вирішити на основі комплексних програмно-цільових підходів і за рахунок підвищення рівня конкурентноздатності української продукції", - відзначив міністр економіки.
Крім того, він проінформував про динаміку збільшення золотовалютних резервів Національного банку, які є одним із джерел фінансування імпорту.
"Ми вже пройшли дуже гарний рубіж - близько 30 мільярдів доларів США. Це гарний показник, що дає можливість забезпечувати стабільність фінансової системи, у тому числі збалансовану валютно-курсову політику" - резюмував Кінах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас