Невідомі заблокували заводуправління "Укртатнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невідомі заблокували заводуправління "Укртатнафти"

Енергетика
236
Будинок заводоуправління ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) заблоковано невідомими особами в камуфляжной формі, а також заставлено меблями, столами, стільцями.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на підприємство прибув відсторонений від посади голова правління суспільства Сергій Глушко, а також заступник начальника обласного управління МВС України Віталій Хан.
Як повідомив журналістам начальник міського управління міліції Василь Овчаренко, у цей час на території підприємства перебуває слідча група міськуправління.
Коментарі щодо сформованої ситуації поки що ніхто не дає.
У свою чергу, адвокат відновленого судом на посаді голови правління ЗАТ "Укртатнафта" Овчаренко Юрій Очепцов, повідомив агентству, що заводоуправління не блоковане.
"Наскільки я знаю, нічого не блоковане. Просто приїхав слідчий, йдуть слідчі дії. Опитуються працівники підприємства щодо подійх 19 жовтня", - сказав він.
Як повідомлялося, Павло Овчаренко, якийочолював "Укртатнафту" в 2003-2004 роках за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення на посаді приступив 19 жовтня до управління підприємством, тоді як відсторонений директор Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. "Рейдерським захопленням" назвав те, що сталося віце-прем'єр України Андрій Клюєв.
Основний постачальник нафти на НПЗ російське АТ "Татнафта" через конфлікт припинило поставки сировини "Укртатнафті", а також повідомило про інцидент офіційних осіб РФ.
Українська сторона в особі національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" протягом декількох років заперечувала правомірність передачі 18,296% акцій "Укртатнафти" двом компаніям - Seagroup International Inc. (США) і AmruzTradingAG (Швейцарія).
В результаті, наприкінці травня цього року, на користь НАК був списаний спірний пакет, що належав іноземним акціонерам Seagroup International і Amruz Trading, що збільшило пакет "Нафтогазу України" з 43,054% до 61,346%.
Це викликало протест із боку російських акціонерів з Татарстану, які донедавна контролювали в цілому понад 55% акцій "Укртатнафти": міністерству майна і земельних ресурсів Татарстану належало 28,778% акцій ЗАТ, ВАТ "Татнвфтв" - 8,613% акцій, 18,296% акцій - дружнім "Татнафти" компаніям Seagroup International і Amruz Trading.
Глушко очолив "Укртатнафту" у вересні 2004 року за рішенням спостережної ради на чолі Равілем Муратовим, що у цей час є першим заступником голови уряду Республіки Татарстан.
Міністерство палива та енергетики України в 2007 році ініціювало зміну керівництва "Укртатнафти", однак через конфлікт між акціонерами НПЗ, вирішення з цього питання не було прийнято.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас