Дніпрогаз: Постачальник газу є винним у вибуху газу в Дніпропетровську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпрогаз: Постачальник газу є винним у вибуху газу в Дніпропетровську

Енергетика
585
Постачальник газу є винним у вибуху газу в Дніпропетровську, а не представники компанії "Дніпрогаз", яких обвинувачують у дніпропетровській трагедії. Про це повідомив представник власника "Дніпрогазу" - компанії "Газекс-Україна" Валентин Землянський.
За його словами, комісія, створена "Дніпрогазом" стверджує, що в складі газу на момент вибуху в кілька разів був перевищений вміст кисню, що свідчить про низьку якість енергоносія та підвищеної небезпеки для його використання в газових приладах.
Також Землянський повідомив, що компанія вже звернулася у Прокуратуру Дніпропетровської обл. із проханням здійснити аналогічний аналіз палива в газорозподільних мережах мікрорайону "Перемога".
Напередодні спостережна рада компанії "Дніпрогаз" ухвалив рішення щодо незалежного розслідування причин вибуху в Дніпропетровську і створенні для цих цілей спеціальної групи із залученням українських і російських провідних експертів. Делегація експертів із РФ прибула в Дніпропетровськ напередодні, про що повідомляв співвласник і президент ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" (Росія) Михайло Слободін.
За словами Слободіна, російським акціонерам ВАТ "Дніпрогаз" необхідно самим розібратися в тому, що відбулося в Дніпропетровську, щоб надалі такі трагічні події не повторювалися. "Від того, наскільки об'єктивно, виважено, детально буде проведений аналіз причин вибуху газу в Дніпропетровську, буде залежати те, чи повториться ця подія на великій території в РФ і Україні", - відзначив він.
Раніше прес-служба ТОВ "Газекс-Україна" поширила коментар, у якому говориться, що міністр із питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, як і будь-який інший чиновник, не має права вимагати компенсації збитку від фіз- і юросіб, зокрема, від власника "Дніпрогазу" Віктора Вексельберга, провина якого не встановлена.
"На сьогодні не встановлені ні причини, ні винні в трагедії в Дніпропетровську", - відзначалося в повідомленні. За даними прокуратури, рішення щодо взяттю під варту першого заступника генерального директора компанії Максима Сорокіна та головного інженера - Сергія Бачуріна були прийняті раніше. Напередодні суд ухвалив також взяти під варту екс-гендиректора "Діпрогазу" Ігоря Іванкова.
Відзначимо, що раніше Міністр МНС України Шуфрич заявив, що вимагає від Віктора Вексельберга, що володіє АТ "Дніпрогаз", 103 млн грн, які витратила Україна на ліквідацію наслідків вибуху газу в будинку в Дніпропетровську.За словами Шуфрича, якщо Вексельберг не відшкодує ці кошти, буде проведене "відчуження майна і перехід підприємства "Дніпрогаз" у державну власність".
Нагадаємо, що 13 жовтня 2007 р. відбувся вибух газу в житловому будинку в Дніпропетровську. За останнім даними, загинули 23 чоловік, тіла яких були знайдені під час розшукових робіт. Станом на 7:00 21 жовтня в медичних закладах Дніпропетровська залишаються госпіталізованими 17 чоловік, у тому числі 3 дітей, повідомила прес-служба МНС. Прокуратура порушила справу щодо вибуху газу в будинку в Дніпропетровську. Також арештоване майно "Дніпрогазу" на суму близько 9 млн грн, і вилучений реєстр акціонерів компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас