Вексельберг обіцяє по 100 тис. дол. жертвах вибуху в Дніпропетровську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вексельберг обіцяє по 100 тис. дол. жертвах вибуху в Дніпропетровську

230
Підконтрольна російському мільярдерові Віктору Вексельбергу компанія “Газtкс” виплатить по 100 тис. доларів жертвам вибуху побутового газу в житловому будинку в Дніпропетровську. Про це сказав представник компанії Валентин Землянский агентству "Рейтер".
За його словами, це рішення "нвяким чином не пов'язано" з обвинуваченнями з боку лідера правлячої коаліції в парламенті України і потенційного прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка напередодні звинуватила російського магната в нечутливості.
"Ми не піддаємося на політичні провокації. Є трагічна ситуація, ми на неї реагуємо. Нам не потрібний піар на крові", - сказав Землянський.
"Газекс" належить Кес-холдингу Вексельберга і контролює ВАТ “Дніпрогаз”.
"Газекс" також оплатить лікування потерпілих у результаті вибуху.
Нагадаємо, 17 чоловік загинуло від вибуху побутового газу в 10-поверховому житловому будинку в суботу у Дніпропетровську. Імовірною причиною вибуху називають різке збільшення тиску в газових розподільних мережах, а також їх зношеність.
Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко висловив обурення відсутністю на даний момент будь-якої допомоги з боку акціонерів ВАТ "Дніпрогаз" при ліквідації наслідків вибуху.
16 жовтня Тимошенко заявила: "Те, що Вексельберг абсолютно ніяк не відреагував на це, те, що вони навіть допомоги людям ніякої не зробили, говорить про те, наскільки йому байдуже в Російській Федерації спостерігати за тим, як у місті Дніпропетровську все відбувається".
Американський журнал Forbes ставив Вексельберга на п'яте місце в списку російських мільярдерів зі станом понад 10 мільярдів доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас