Шуфрич: Вже наприкінці тижня ПОТЕРПІЛИМ від вибуху в Дніпропетровську можна буде запропонувати квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шуфрич: Вже наприкінці тижня ПОТЕРПІЛИМ від вибуху в Дніпропетровську можна буде запропонувати квартири

Нерухомість
84
Міністр із питань надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич запевнив, що вже в четвер-п'ятницю влада зможе запропонувати квартири постраждалим від вибуху газу в будинку в Дніпропетровську.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на брифінгу у вівторок міністр також відзначив, що мер міста "буквально днями" надасть кілька земельних ділянок, на яких можна буде побудувати новий будинок для тих хто втратив житло.
Шуфрич ще раз нагадав, що держава готова надати квартири, або виплатити компенсацію за квартиру, або за бажанням будувати їм новий будинок. У ці хвилини, сказав він, в.о. глави Дніпропетровської області та мер Дніпропетровська проводять нараду з керівниками будівельних організацій, на яких обговорюють ці питання.
В той же час, повідомив Шуфрич, податкова інспекція, правоохоронні органи перевіряють квоту рієлторських компаній, які підвищили вартість квартир після аварії в Дніпропетровську. За словами міністра, податківці перевірять, на яку суму підвищилися ціни і чи сплачені із цієї суми податки.
Шуфрич пообіцяв, що люди зможуть одержати грошові компенсації протягом 8-10 днів.
Міністр також нагадав, що у вівторок під уламками було виявлено тіло парубка, який був гостем мешканців зруйнованого будинку. Таким чином, кількість жертв трагедії досягло 17.
За його словами, у вівторок з лікарні виписана жінка з дитиною, які постраждали при вибуху.
Шуфрич підкреслив, що роботи з розбору завалів не зупинялися ні на хвилину і тривають, незважаючи на те, що рятувальники працюють у дуже складних умовах - є загроза обвалу стіни.
Він також повідомив, що в цей час закінчується більш поглиблене обстеження технічного стану прилеглих будинків, розташованих поблизу епіцентру вибуху. За його словами, оскільки ВАТ "Дніпрогаз" бракує часу для обстеження газових плит у квартирах, за рішенням спеціальної комісії запрошені працівники з інших регіонів, які будуть робити все, щоб газ якнайшвидше надійшов у квартири прилеглих будинків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас