Долар виріс до євро на позитивній статистиці з роздрібних продажів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро на позитивній статистиці з роздрібних продажів у США

Валюта
277
Долар виріс до євро в п'ятницю на позитивній статистиці з роздрібних продажів у США і продовжив зростання у понеділок, повідомляє агентство Bloomberg.
Курс долара євро в п'ятницю підвищився до $1,4178 з $1,4196 у четвер і у понеділок склав $1,4167.
У п'ятницю вийшли дані, за якими роздрібні продажі в США у вересні зросли більш, ніж очікувалося. Показник збільшився на 0,6% у порівнянні із серпнем, тоді як експерти прогнозували зростання на 0,2%. На думку експертів, ці цифри говорять про те, що вплив падіння ринку житла на споживчий сектор може виявитися обмеженим.
"Споживачі залишаються оптимістично настроєними, незважаючи на ознаки виникнення складностей в економіці", - сказав економіст National City Corp. Райан Рід.
На частку роздрібних продажів доводиться близько половини всіх споживчих витрат, складових, у свою чергу, 70% ВВП США.
Ця статистика свідчить на користь того, що Федеральна резервна система США, можливо, відмовиться від нового зниження базової процентної ставки. Торгівля ф'ючерсами на ставку показує, що трейдери оцінюють імовірність її зниження на засіданні американського ЦБ 31 жовтня в 32% проти 48% тижнем раніше.
Долар може одержати додаткову підтримку від виступу глави ФРС Бен Бернанке, який може заявити в понеділок, що економіка США досить сильна, щоб впоратися із кризою на ринку житлової нерухомості.
"Долар починає готуватися до зміцнення, - говорить дилер Okasan Securities Цутому Сома. - Імовірно, Бернанке постарається послабити побоювання із приводу рецесії в США. Настрої трейдерів, які випробовували песимізм відносно перспектив американської економіки, починають мінятися".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас