Середньовічний лицар обійшов Абрамовича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньовічний лицар обійшов Абрамовича

Валюта
237
У Великобританії складено список 250 самих багатих жителів за всю історію цієї країни.
На перше місце укладачі рейтингу на підставі історичних документів поставили уродженця Франції Алана Руфуса (1040-1093). Руфус - племінник короля Вільгельма Завойовника - володів 250 тисячами акрів землі, що дозволяло йому контролювати не менш 7 відсотків внутрішнього валового продукту Великобританії. У перерахуванні на ВВП сучасної Великобританії Руфус розпоряджався 81,3 мільярди фунтів стерлінгів.
З нині живучих людей найбільше високо в списку найбагатших британців всіх часів здійнявся уродженець Індії сталеливарний магнат Лакшмі Міттал. Стан в 19 мільярдів фунтів стерлінгів дозволило йому зайняти 20 місце в рейтингу.
У списку найбагатших людей у британській історії виявився і росіянин Роман Абрамович. Йому дісталося почесне 59-е місце.
Найбагатшою жінкою в історії країни, на думку авторів списку, була Елеонора Аквітанська - дружина короля Генріха II. За сучасними мірками, її стан оцінювався б в 10 мільярдів фунтів. У списку вона займає 69-ий рядок.
Укладачі рейтингу вказують, що в сучасному суспільстві виключена поява таких надбагатих людей, як Алан Руфус та інші учасники першої десятки. Однак, щоб утішити нині живучих мільярдерів, вони нагадали, що сучасним багатіям жити набагато безпечніше, ніж їх попередникам.
З 250 людей, що фігурують у рейтингу найзаможніших жителів Великобританії за всю історію країни, не менше 29 померли насильницькою смертю, у тому числі, і на ешафоті.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас