ЄС називає юань головною проблемою для справедливої торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС називає юань головною проблемою для справедливої торгівлі

Валюта
215
Роздратовані нестримним зростанням євро, міністри фінансів країн єврозони вирішили назвати китайський юань головною проблемою в боротьбі за справедливу торгівлю та світові курси валют.
Це рішення було прийнято за підсумками переговорів, у результаті яких була досягнута домовленість прийняти спільну заяву за підсумками саміту, що пройде 19 жовтня й у якому візьмуть участь США, Японія, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція й Італія. Китай у цьому саміті приймати участі не буде.
Міністри єврозони повторили заклик фінансовим ринкам прислухатися до заяв США про те, що міцний долар відповідає економічним інтересам США, а також взяти до уваги ріст японської економіки. Однак новим стало те, що заява торкнулася Китаю, у відношенні якого Європа до цього моменту зберігала мовчання, залишаючи всю тверду риторику Вашингтону.
"Перший пункт - Китай, другий - долар, третій пункт - ієна", - сказав Жан-Клод Юнкер, що очолює Єврогрупу, що об'єднує міністрів фінансів країн єврозони.
За його словами, глава Європейського центробанку Жан-Клод Тріше разом з комісаром ЄС по грошово-кредитній політиці Хоакіном Альмунієй відвідають Пекін до кінця року.
"В економіках, що розвиваються і які володіють великим і зростаючим профіцитом поточного рахунка, таких як Китай, було б бажано, щоб ефективний обмінний курс змінювався таким чином, щоб ураховувалися необхідні коректування", - говориться в заяві Єврогрупи. У Пекіні представник міністерства закордонних справ Лю Цзяньцао сказав, що його країна дотримуватиметься політики поступового збільшення гнучкості курсу юаню.
"У цьому зв'язку, Китай ще раз підтверджує свою позицію", - сказав Лю. - Китай продовжить вживати значних заходів відносно гнучкості валютного курсу юаню. Ми хочемо вести діалог і консультації з усіма сторонами, які стурбовані цим питанням".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас