Уряд дасть відсіч рейдерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд дасть відсіч рейдерам

Казна та Політика
188
Микола Азаров провів засідання урядового комітету з питань економічної політики, на якому було розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств". Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Законопроект передбачає внесення змін до низки законів, які визначають правові засади функціонування підприємств: До Господарського процесуального кодексу, Цивільного кодексу України, Закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Законів "Про виконавче провадження", "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців".
Запропоновані зміни ґрунтуються на аналізі ситуації, який впродовж останніх місяців здійснювали фахівці Міжвідомчої комісії з питань протидії незаконним захопленням, очолюваної Миколою Азаровим, а також на матеріалах розгляду міжвідомчою комісією конкретних прикладів рейдерських захоплень підприємств.
Виявлені протиріччя та недоліки законодавства, "розкладені" на складові схеми рейдерських захоплень тепер мають отримати законодавчий відсіч.
Так, запропоновані зміни до виключної компетенції господарських судів відносять суперечки між акціонерами та реєстраторами. Нові норми дозволять уникнути необґрунтованих позовів, накладення арешту на рахунки господарюючих суб’єктів, призупинення рішень загальних зборів акціонерних товариств.
У корпоративних конфліктах передбачено можливість проведення експертизи у Державній комісії з цінних паперів фондового ринку. Жорсткі правові вимоги та відповідальність встановлюються щодо дій реєстраторів та державних виконавців, які часто були задіяні у схемах рейдерських атак. Зокрема, урядовий комітет категорично наполягає на тому, щоб до виконання судових рішень залучались виключно судові виконавці та працівники МВС. Ніякі приватні структури не будуть залучатися до захисту Закону та інтересів держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас