Україна за 13 років одержала понад 24 млрд дол. інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за 13 років одержала понад 24 млрд дол. інвестицій

Валюта
186
Україна з 1994 року одержала понад 24 мільярдів доларів іноземних інвестицій, або 511 доларів на кожного українця. При цьому на одного росіянина доводиться у два рази більше, пише газета Дело.
Свіжі дані Державного комітету статистики свідчать у першу чергу про нерівномірний розподіл інвестицій в регіонах України. Найбагатші - кияни. На кожного жителя столиці припадає 2,8 тисячі доларів інвестицій. На другому місці Дніпропетровська область - 692 долара на людину.
Високі показники демонструють ще п'ять областей - Харківська, Донецька, Київська, Волинська і Запорізька. Серед аутсайдерів - Вінницька - 69 доларів на одного жителя, Кіровоградська - 51 долар, Тернопільська і Чернівецька області - 41 долар.
Розрив у показниках залучення інвестицій між Києвом та іншими областями з кожним роком збільшується. У столиці протягом року приріст інвестицій з-за кордону склав 66,6%, що у два рази вище, ніж загальний показник в Україні. Приміром, у Севстополі зростання притягнутих інвестицій за рік склало тільки 18,7%.
У Чернівецькій і Чернігівській областях обсяг інвестицій протягом цього року тільки зменшився. Аналітики не виключають, що розрив між областями надалі буде тільки збільшуватися.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас