Затриманий Волконського - не шахрай з "Еліти-Центру", а звичайний розбійник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затриманий Волконського - не шахрай з "Еліти-Центру", а звичайний розбійник

Нерухомість
419
Вчора ми повідомляли про сенсаційну затримку в Санкт-Петербурзі людини, у паспорті якого чорним по білому було вписано - громадянин Росії Олександр Олександрович Волконський, 1975 року народження. Відразу ж виникли підозри, що людина, яку піймали в місті на Неві, той самий аферист, "який кинув" інвесторів-киян на величезну суму - понад $ 100 млн.
Однак навіть через двоє діб після піймання росіяни не могли дати однозначну відповідь, чи той це Волконський: після афери в Києві шахрай змінив зовнішність і розповсюджені Інтерполом фотографії навряд чи могли допомогти в упізнанні.
Як заявили російські правоохоронці, єдиний спосіб ідентифікувати затриманого - за відбитками пальців. Учора вдень, з посиланням на в. о. міністра Корнієнко, поширювалася інформація, начебто російська сторона визнала факт затримки саме Волконського. Вона, на жаль, була помилковою...
"Газеті..." вдалося з'ясувати, хто ж є насправді затриманий в Петербурзі. Росіяни стверджують, що до організатора "Еліти" він ніякого відношення не має.
„Людину, яку назвались Олександром Волконським, затримали випадково, - пояснив Олександр Петров, заступник начальника Санкт-Петербурзького відділення російського бюро Інтерполу. - Співробітники Невського ОВД на вулиці перевірили в нього документи, а тому що ПІП та рік народження збігся з тими, що фігурують у всеросійському та міжнародному розшуку, вирішено було доставити його у відділення для перевірки. У середу ми "відкатали" його пальці, звірили з нашою базою даних і одержали результат. Відбитки належать громадянинові Росії Олександру Вікторовичу Мілющенко 1971 року народження. Він розшукувався Калінінським райвідділом Санкт-Петербургу за звичайний розбій. На питання, звідки паспорт, він відповів, що купив його з рук за 3 тис. рублів. Не знаю, чому дехто з ваших міліцейських начальників поширив інформацію, що це тот самий Волконський, що "кинув" сотні людей у вас і в Росії.
За словами Юрія Федоренко, глави правління громадської організації "Центр правозахисту", що представляє інтереси обманутих інвесторів, якби піймали Волконського, то він, можливо, здав би своїх київських подільників.
„Якщо б власник "Еліти-Центра" почав давати показання, то спливло б чимало прізвищ його спільників, які займали та й займають зараз відповідальні пости в КДМА, - вважає Федоренко. - Але тому що це виявився не він, то наше положення залишається колишнім.
Як і раніше 1759 чоловік, що вклала гроші в "Еліту", годують одними обіцянками. З них тільки 17 чоловік поселили в гуртожитки. А подавали заяви на надання житла - 200. Люди живуть хто в рідних, хто у найманих квартирах. Ми оскаржили в суді інвест-конкурс, оголошений Черновецьким - він був непрозорим, та й перспективи надання потерпілим квартир були досить мрячними.
Виходило, що мер виділяв 19 ділянок, де повинні були звести висотки, але тільки 25% цих квартир передавалося, помітьте, київській громаді. А вже потім квартирами повинні були наділити потерпілих від афери. Очевидно, що житло могли б дати тільки мізерній кількості людей. Ми відправили скаргу на дії міських влада прокурору.
У Подільському райсуді вчора відбулося слухання в справі "Еліти". Туди викликали двох колишніх касирів "Правексу", які працювали у фінансовій піраміді, яка лопнула. Однак у них тільки візьмуть показання - слідство поки не знайшло їх прямої провини. Реально ж судять тільки пішаків, начебто Терентьєва.
Навіть без підтвердження інформація про піймання Волконського виявилося дійсною бомбою і відразу спровокувала різкі заяви колишніх високопоставлених чиновників українського бюро Інтерполу. Так учора прес-служба "Народної самооборони" поширила інформацію, що екс-керівник НЦБ Інтерполу України Кирило Куліков звернувся в міліцію із заявою з вимогою перевірити причетність членів родини мера Леоніда Черновецького і його самого до афери будівельної компанії "Еліта-Центр".
Також Куліков попросив правоохоронців вжити заходів щодо запобігання виїзду родини міського голови за кордон з метою зникнути від слідства і відповідальності. За інформацією колишнього шефа вітчизняного Інтерполу, Волконський має тісні особисті і ділові відносини з родиною київського мера і багато про що може розповісти.
Через обставини, що склалися, зі слів Кулікова, Леонід Черновецький веде переговори про продаж своїх бізнес-активів в Україні, і з цією метою він неодноразово виїжджав у США. За інформацією кандидата від "НУ-НС", той факт, що промерівська більшість Київрада з космічною швидкістю і в „темну” роздає земельні ділянки в столиці, викликає підозру, що готується спішний відхід від влади. Як приклад, Куліков навів останню сесію Київрада, коли була роздана рекордна кількість земельних ділянок - близько 400.
Нічого принципово нового із заяви кандидата в нардепи від блоку "НУ-НС" громадськість не довідалася, тому що його колега із блоку - екс-глава МВС Луценко ще під час перебування міністром не раз заявляв про причетність Черновецького до "Еліти". В інтернеті навіть гуляли фотографії, на яких Волконський сидить за одним столом із сином мера - Степаном. Але ні тоді, ні зараз реальних доказів зв'язку Волконського і родини Черновецьких ніхто так і не надав.
„Заява Кулікова не більш ніж порожня бравада, у МВС він ніяких документів, що підтверджують свої слова, не передавав, - сказав Михайло Корнієнко, в. о. глави МВС. - Що стосується затриманої в Пітері людини з паспортом на ім'я Волконського, то я не заявляв, що це тот самий глава "Еліти-Центра". Просто мої слова журналісти неправильно інтерпретували.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас