У наступному році австралійський долар може наздогнати свого американського тезку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У наступному році австралійський долар може наздогнати свого американського тезку

Валюта
191
Якщо центробанк Австралії продовжить піднімати процентні ставки, то до кінця 2008 року австралійський долар буде торгуватися за тією ж ціною, що й американська валюта. Таку думку висловив у понеділок Стівен Коукоулас, фахівець із глобальних стратегій з Лондонського відділення TD Securities Ltd., підрозділу канадського Toronto-Dominion Bank.
Він вважає, що зростання австралійської економіки в наступному році на 4% приведе до збільшення інфляції, і Резервний банк Австралії змушений буде знову збільшити ключову процентну ставку з існуючого рекордного рівня 6,5%. А якщо при цьому ФРС США ще раз знизить свою процентну ставку нижче 4,75%, то це призведе до того, що австралійський долар буде торгуватися на міжнародному валютному ринку за тією ж ціною, що і його американський побратим.
"Основні показники дозволяють припустити, що австралійський долар може зрівнятися з американським до кінця наступного року", - сказав Коукоулас у звертанні до клієнтів.
Нагадаємо, що за підсумками II кварталу ВВП Австралії виріс на 4,3% у річному вираженні, і Міжнародний валютний фонд збільшив свій прогноз відносно росту австралійської економіки в 2008 році з 3,3% до 4%. А о 12:11 за місцевим часом австралійський долар торгувався в Сіднеї за $0,8898 після того, як підскочив до $0,8950.
Однак треба сказати, що за серединним прогнозом 23 аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, до кінця 2008 року один австралійський долар буде коштувати $0,80.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас