СБУ виявила контрабандний канал переміщення обладнання для потреб атомної промислововсті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ виявила контрабандний канал переміщення обладнання для потреб атомної промислововсті

Кримінал
195
Служба безпеки України (СБУ) виявила контрабандний канал переміщення через митний кордон з Росією обладнання атомної промисловості України.
Як повідомили на брифінгу в прес-центрі СБУ в Києві в середу, за фактом слідчим управлінням СБУ 19 вересня цього року порушена кримінальна справа відносно організованої групи осіб за ст.201 КК України (контрабанда).
Зазначене облданнаня було переміщено поза пунктами митного контролю без сертифікатів відповідності. Його вартість склала 2,4 млн грн.
Крім того, установлено, що одним з організаторів контрабанди є людина, що в 2005 році вже був засуджений за здійснення аналогічного злочину.
Створена оперативно-слідча група. Перевіряється причетність до цього злочину посадових осіб Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".
Крім того, вивчається протиправна схема виведення коштів із власності держави і подальшого їх відмивання, тобто здійснення злочинів, передбачених ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) і ст.209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас