Хакери перемикаються з банків на інтернет-магазини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери перемикаються з банків на інтернет-магазини

Валюта
213
Незважаючи на те, що більшість атак в 2006 р. були націлені на інтернет-ресурси фінансового сектора (72%), посилення безпеки цих ресурсів змушує хакерів перемикатися на відносно незахищені сайти електронної комерції. 2006 р. показав 15% зростання числа атак на інтернет-магазини, повідомляє Symantec у тематичній доповіді.
Сайти електронної комерції, за словами головного наукового співробітника Symantec Гаю Банкера, цікаві хакерам, у першу чергу, як легені джерела даних про кредитні карти, оскільки банківські сайти стають все більш захищеними.
Що ж стосується інтернет-магазинів, те їх безпека, навпаки, погіршується. Впровадження нових додатків на AJAX, що дозволяють зробити сайт швидше і функціональніше, приводить до появи нових помилок програмування і завдає шкоди безпеці.
"Основною причиною щодо нескладного впровадження в системи електронної комерції є сервери, на яких не встановлені поновлені безпеки", - цитує Computerweekly.com на Банкер. За словами на Банкера, у багатьох компаній немає чіткої політики щодо цього, і, зокрема, Іт-персонал не стежить за появою свіжих оновлень.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас