Прокуратура завершила розслідування справи про розкрадання туркменського загу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура завершила розслідування справи про розкрадання туркменського загу

Енергетика
137
Прокуратура міста Києва передала до суду кримінальну справу, збуджену за матеріалами УБОЗ МУМВС Україні в Києві про розкрадання туркменського газу. Збитки України від злочинної махінації досягають 160 млн грн.
У прес-службі МУБОЗ МВС України повідомляють, що справа була порушена за ознаками злочину, передбаченого ст. 364, ч.2 Кримінального кодексу України щодо зловживань службовим становищем групи в складі президента державної компанії Укртрансбуд, який був головою правління будівельної компанії Укразіабуд та інших посадових осіб цих компаній, які робили розкрадання.
У свій час держкорпорація Укртрансбуд підрядилася побудувати за замовленням управління Туркмендемірйолларі (Туркменістан) залізничний міст через Амудар'ю. Як аванс туркменська сторона передала газ, що в результаті злочинних дій був розкрадений, а міст тек і не був побудований.
Матеріали обвинувачення щодо двох посадових осіб українських компаній прокуратура передала до суду, розслідування щодо ще одного фігуранта виділено в окрему справу через його хворобу. Четвертого обвинувачуваного розшукують українські і російські правоохоронці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас