Росіянин побудує в Україні найбільший термінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянин побудує в Україні найбільший термінал

Фондовий ринок
447
Компанія Трансінвестсервіс російського бізнесмена Олексія Федоричева побудує в Південному морському торговельному порту найбільший в Україні контейнерний термінал, пише Коммерсант-Україна.
Підприємець має намір інвестувати $103 млн, а також залучити близько $270 млн позикових коштів для будівництва термінала потужністю 1,5 млн контейнерів на рік. На думку експертів, компанія зможе взяти на себе частину потоку контейнерів, які проходять зараз через найбільший на Чорному морі румунський порт Констанца.
Учора ТІС представила потенційним партнерам проект будівництва контейнерного термінала в Південному морському торговельному порту. До 2012 року компанія має намір побудувати термінал потужністю 1,5 млн TEU (міжнародне позначення 20-футового контейнера) на рік. Навесні поточного року ТІС одержала дозвіл на будівництво в Одеській обласній державній адміністрації та Міністерстві транспорту та зв'язку.
Як розповів фінансовий менеджер проектів ТИС Андрій Вітряк, перший етап будівництва термінала буде завершений до кінця 2009 року, що дозволить перевалювати понад 500 тис. TEU на рік. Вартість першого етапу будівництва оцінюється в $103 млн, які інвестує Fedcominvest. Для завершення будівництва ТІС планує залучити кредити. За оцінками глави аналітичного агентства Infranews Олексія Безбородова, загальна вартість будівництва складе близько $375 млн.
В Україні існують усього два контейнерних термінали: в Одеському та Іллічевськом портах. Проектна потужність обох - 150 тис. TEU на рік.
Трансінвестсервіс (ТІС), заснована в 1994 році, - найбільша на Україні приватна стивидорна компанія. Займається перевалкою насипних вантажів у Південному морському торговельному порту, річний обсяг перевалки - понад 6 млн т вантажі. Належить компанії Fedcominvest російського підприємця Олексія Федоричева, чий стан у 2006 році журнал Forbes оцінив в $450 млн. Fedcominvest - найбільший постачальник сірки з Росії в Європу, володіє двома фосфорними заводами в Україні.
Раніше повідомлялося, що глава концерну Укрморпорт призначив нового начальника порту Південний, звільнивши попереднього. Призначення супроводжувалося захопленням і блокуванням адміністративного будинку порту.
Мінтранс розцінив цю ситуацію, як рейдерське захоплення підприємства.
Гонза був призначений на посаду начальника порту Південний у вересні 2006 року. Васильєв раніше обіймав посаду заступника начальника із соціального розвитку порту.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас