СБУ готує представлення до ГП проти Рудьковського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ готує представлення до ГП проти Рудьковського

Кримінал
223
Служба безпеки України готує подання до Генеральної прокуратури із приводу порушення кримінальної справи відносно міністра транспорту та зв'язку Миколи Рудьковського за повідомлення свідомо неправдивої інформації, повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко на брифінгу в Києві в четвер.
"Зараз вирішується це питання. Слідчі СБУ готують подання до Генеральної прокуратури України із приводу порушення кримінальної справи за статтею 259 Кримінального кодексу України - свідомо неправдиве повідомлення", - сказала вона.
При цьому Остапенко підкреслила, що Рудьковський відмовився від співробітництва зі Службою безпеки, однак у неофіційній розмові зі слідчим СБУ він повідомив, що в нього немає ніякої інформації про терористичні акти, що готуються, крім тієї, про яку він прочитав на одному з інтернет-сайтів.
За словами керівника прес-служби СБУ, Служба безпеки проаналізувала інформацію, що утримується на цьому сайті, і встановила, що ніякої конкретики в ній немає.
Вона відзначила, що замовник цієї інформації заплатив за її розміщення $1,8 тис. "До замовника є кілька питань", - сказала Остапенко, відзначивши, що СБУ встановлює автора цієї замітки. "Перевіряється причетність посадових осіб Мінтрансу до написання цієї статті", - додала вона.
Як повідомлялося, 4 вересня Рудьковський заявив, що в секретаріаті президента розробляється план провокацій на залізницях країни із численними жертвами. "Я бачу, що вони в секретаріаті президента розробляють сценарій. До нас уже доходять чутки про те, що хочуть організувати чергову катастрофу із сотнями жертв", - сказав він.
На засіданні Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України 4 вересня було ухвалене рішення відсторонити Рудьковського з посади глави Мінтрансзв’язку, оскільки він не забезпечив безпеку на залізничному транспорті.
СБУ 5 вересня направила Рудьковському запит з вимогою надати інформацію у зв'язку з його заявою щодо ймовірної підготовки терактів в Україні. 6 вересня до Рудьковського була направлена оперативно-слідча група для дачі пояснень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас