Секретаріат уважає конфлікт навколо морпорта "Південний" спровокованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат уважає конфлікт навколо морпорта "Південний" спровокованим

Казна та Політика
136
Секретаріат Президента вважає, що конфлікт навколо морського порту "Південний" (Одеська область) був спровокований за підтримки Міністерства юстиції.
Про це журналістам заявив керівник служби Секретаріату Президента із забезпечення зв'язків з Кабінетом Міністрів і Верховною Радою Ян Берназюк.
"Найцікавіше, що діям уряду, які можна охарактеризувати як дії, характерні для рейдерського захоплення підприємства, сприяють висновки Мін'юсту, зокрема, дії, пов'язані зі зміною керівництва морпорту "Південний", були спровоковані, тому що були підтримані висновками міністерства", - заявив Берназюк.
Зокрема, він повідомив, що в тих висновках, які розсилав Мін'юст, говорилося про те, що указ Президента Віктора Ющенка про призупинення створення концерну "Укрморпорт" і про затвердження його статуту можна ігнорувати.
"Це дозволило новопризначеному керівникові концерну розіслати ці висновки керівникам портів і підкреслити те, що указ Президента можна не виконувати", - заявив Берназюк.
На його думку, такі дії Мін'юсту неконституційні й повинні бути перевірені правоохоронними органами.
Як повідомляло агентство, Міністерство транспорту й зв'язку просить Генеральну прокуратуру й Службу безпеки України розібратися в ситуації в морському торговельному порту "Південний".
10 вересня голова концерну "Укрморпорт" Сергій Климов представив співробітникам порту Південний виконуючого обов'язки начальника порту "Південний" Володимира Васильєва, якого призначив замість Олександра Гонзи.
У серпні Президент Віктор Ющенко призупинив створення державного концерну "Укрмопорт".
12 червня Кабмін затвердив статут "Укрморпорту".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас