Експерти пророкують продаж за борги Центренерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пророкують продаж за борги Центренерго

Енергетика
173
Рішення про додаткову емісію аналогічної проведеної на ВАТ Дніпроенерго може бути прийнято і щодо іншої генеруючої компанії - Центренерго. Про це повідомив аналітик інвестиційного банку Concorde Capital Олександр Паращій.
За словами аналітика, сьогодні Центренерго, як і у випадку із Днепроенерго, має значну кредиторську заборгованість, що уможливлює проведення допемісії для погашення боргів компанії. У той же час Центренерго, за словами Паращія, не перебуває, на відміну від Днепроенерго, у процесі санації, що значно ускладнює проведення там подібної допемісії.
На думку аналітика, можливість того, що подібна допемісія буде проведена на двох інших компаніях, що генерують, - Донбас- і Западенерго на сьогодні малоймовірна, оскільки ці компанії не мають такої значної заборгованості."У більшому ж ступені подальший розвиток ситуації в сфері енергетики буде залежати від результатів майбутніх виборів", - відзначив Парафій .Аналітик також відзначив, що проведення допемісії на Днепроенерго і прихід в результаті її інвестора є позитивом для самої компанії.
28 серпня після зборів акціонерів стало відомо, що Донбаська паливно-енергетична компанія (ДАЕК) Рината Ахмєтова сконцентрувала 39,7% акцій найбільшого українського виробника електроенергетики - Днепроенерго.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас