Семенюк: Уряд вивів держпакети акцій 6 обленерго з "Енергокомпанії України" для продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк: Уряд вивів держпакети акцій 6 обленерго з "Енергокомпанії України" для продажу

Фондовий ринок
241
Уряд України вивів пакети, що блокують, акцій шести обласних енергопостачальних компаній, над якими держава втратила контроль у процесі приватизації, зі статутного фонду Національної акціонерної компанії (НАК) "Енергетична компанія України".
Як повідомила глава Фонду державного майна (ФДМ) Валентина Семенюк журналістам, таке рішення прийняв Кабінет міністрів на засіданні у четвер.
"Ухвалили рішення щодо висновку шести акцій обленерго з НАК, де в держави залишилося 25%", - сказала вона.
Семенюк також повідомила, що ФДМ планує оголосити продаж цих пакетів на біржах уже у вересні.
"Ми будемо проводити біржові торги, але в себе у Фонді, під контролем", - сказала вона.
ФДМ має технічну можливість стежити і контролювати хід біржових торгів у режимі реального часу зі свого офісу, нагадала Семенюк, підкресливши, що біржовий продаж зазначених обленерго буде проводитися з використанням цих технологій.
Як повідомлялося, ФДМ ще в травні підготував проект розпорядження Кабміну про виведення зі статутного фонду "Енергокомпанії України" акцій ВАТ "Одеса-", "Полтава-", "Прикарпаття-", "Суми-", "Чернігів-" та "Львівобленерго".
Частка держави в СФ цих обленерго не перевищує 27%. Держава давно втратила контроль над цими підприємствами і не втручається в триваючий кілька років конфлікт між великими акціонерами цих АТ.
У Міністерстві палива та енергетики агентству "Інтерфакс-Україна" раніше повідомляли, що акції обленерго повинні виводитися зі статутного фонду НАК і продаватися відповідно до Концепції роздержавлення об'єктів електроенергетичної галузі України, розробленої Мінпаливенерго, що поки не затверджена урядом.
Розроблений Мінпаливенерго проект концепції припускає направлення 50% коштів, виручених ФДМ від продажу акцій обленерго на відновлення основних фондів електроенергетичних підприємств, які повністю перебувають у держвласності. Однак такий розподіл коштів від приватизації вимагає внесення змін у чинне законодавство, яким передбачений спрямування всіх коштів, виручених від продажу державного майна, у держбюджет.
"Енергокомпанія України", створена в 2004 році, управляє корпоративними правами держави в електроенергетичних компаніях України. Раніше уряд передав всі приналежній державі акції енергогенеруючі та енергопостачальні компанії в СФ НАК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас