Київ лідирує серед регіонів за величиною зарплат, рівнем притягнення інвестицій та обсягів житлобудівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ лідирує серед регіонів за величиною зарплат, рівнем притягнення інвестицій та обсягів житлобудівництва

Енергетика
169
Київ лідирує серед регіонів країни за величиною зарплат, рівню притягнутих інвестицій та обсягам будівництва житла, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на першого заступника глави КМДА Дениса Басса.
За його словами, Міністерство економіки з доручення уряду провело комплексну оцінку рівня соціально-економічного розвитку Автономної республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій за результатами першого півріччя 2007 року. За даними Мінекономіки, для столиці залишається характерним найбільший обсяг прямих іноземних інвестицій у країні. Протягом першого кварталу поточного року в економіку міста надійшло $645,5 млн, що становить більше 76,3% абсолютного приросту обсягу всіх закордонних інвестицій у країні. Обсяги притягнутих інвестицій в основний капітал, що розвивається, у перерахуванні на людину в 3,3 рази перевищують середньоукраїнські показники і становлять 1772,2 грн.
Київ також лідирує за показниками стабільного збільшення кількості робочих місць і за рівнем підвищенню середньомісячної заробітної плати: у січні-червні вона склала 2058 грн (у середньому у Україні - 1225 грн), її реальний приріст у звітний період склав 12%. Характерним для Києва також є значне скорочення заборгованості економічно-активних платників у Пенсійний фонд.
Крім того, Київ перебуває на першому місці за обсягами житлового будівництва. Обсяг введеного в експлуатацію житла в перерахуванні на 10 тис. жителів за січень-березень перевищував середньоукраїнський показник в 2,1 рази і досяг 786,7 кв. м.
За оцінками державних експертів, високий рівень доходів киян обумовив значне зростання роздрібної торгівлі (на 28,7%). Абсолютний приріст обсягу її обороту в першому півріччі склав 1488 грн на одну людину, а обсяг реалізованих послуг - 1806,5 грн (в Україні, відповідно, - 556,4 грн й 295,8 грн). Імпорт товарів збільшився на 44,3%, експорт - на 22,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас