Донецький хакер вигадав, як вести міжміські переговори по внутрішніми цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецький хакер вигадав, як вести міжміські переговори по внутрішніми цінами

Кримінал
513
СБУ порушила кримінальну справу проти жителя Донецької області, що протягом 2007 року за допомогою спеціального технічного обладнання здійснював втручання в роботу мережі одного з національних операторів мобільного зв'язку.
Про це повідомила прес-група Управління СБУ в Донецькій області.
Це обладнання дозволяло змінювати порядок маршрутизації міжнародних вхідних телефонних дзвінків і переводити міжнародний вхідний телефонний трафік у розряд внутрімережного. Використовуючи Інтернет, молодий хакер надавав послуги клієнтам, що бажають дешево розмовляти за міжміським зв'язком. Оплату «абоненти» здійснювали також через Всесвітню павутину.
Установлено, що для розміщення своєї спецтехніки зловмисникові довелося зняти кілька квартир у Донецьку і розщедритися на 200 тисяч гривень, розраховуючи на те, що протягом півроку він зможе «заробити» до 500 тисяч доларів.
Кримінальну справу порушено за ч.1 ст. 361 - незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем і комп'ютерних мереж - Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном до двох років.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас