В Луганській обл. викрито посадових осіб ДП, які завдали збитків державі на суму 1,2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Луганській обл. викрито посадових осіб ДП, які завдали збитків державі на суму 1,2 млн грн

Кримінал
104
У Луганській обл. працівниками Державної служби з боротьби із економічною злочинністю викриті посадові особи державного підприємства.
Вони незаконно у 2005 р. уклали угоду з державним підприємством на виготовлення для шахти комплексу вартістю 2,4 млн грн. Фактично гірничо-геологічні умови шахти можливостям використання зазначеного комплексу не відповідають, придбане обладнання перебуває на зберіганні заводу-виробника, а в держказначейство надані фіктивні документи про прийняття обладнання до експлуатації. Таким чином, посадові особи ДП здійснили фінансування витрат непередбачених кошторисом і використали кошти державного бюджету для погашення власної кредиторської заборгованості перед заводом-виробником. Державі нанесені збитки на суму 1,2 млн грн, які були виділені держказначейством для придбання нової високопродуктивної техніки.
Обласною прокуратурою порушена кримінальна справа за порушення законодавства про бюджетну систему, повідомляє Департамент із зв'язків із громадськістю МВС України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас