Мороз пропонує платити Росії європейську ціну за газ і продавати його за кордон як власний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мороз пропонує платити Росії європейську ціну за газ і продавати його за кордон як власний

Енергетика
149
Голова Верховної Ради України п'ятого скликання, лідер Соцпартії України Олександр Мороз заявляє, що має намір домагатися прозорості у відносинах з Росією в питаннях ціноутворення на газ, і вважає за доцільне "платити всю ціну за весь газ і продавати його як власний".
"Очевидно, прийдеться вести важкі переговори з нашими партнерами, насамперед, у Росії, щоб можна було діяти таким чином, як вона (Росія) у відношенні узбецького, казахського та туркменського газу...На мій погляд, і це питання ми обговорювали з нашим активом, доцільно купувати газ за тими цінам, які виставляє Росія, нехай це будуть світові ціни, ми повинні платити всю ціну за весь газ і продавати його як власний, тому що ми його купуємо для зарубіжжя, розуміючи, що там буде повернення (частини витрат) за рахунок послуг транзиту і відповідних надбавок", - сказав він журналістам в неділю ввечері.
Він відзначив, що на сьогодні в сфері поставок газу присутній посередник, створений попередніми урядами України та Росії. Однак, за словами Мороза, необхідно відмовитися від послуг цього посередника.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас