Янукович обіцяє прийнятні ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович обіцяє прийнятні ціни на газ

Енергетика
92
Прем'єр-міністр Віктор Янукович запевняє, що Україна зуміє зберегти прийнятні стабільні ціни на газ та енергоносії, що поставляється у країну.
"Цього року ми домовилися і маємо на газ найнижчу ціну в СНД і країнах Європи", - відзначив Янукович, коментуючи свої переговори в Росії 21 серпня.
За його словами, Україна вчасно транспортує енергоносії в Європу і виконує перед Росією свої зобов'язання.
"Ми виконуємо свої зобов'язання як партнери з Росією. У нас і у них немає претензій...І Європа спокійна і не сумнівається в нашій надійності, що Україна як міст між нею і Росією", - відзначив Янукович.
За його словами, ситуація про узгодження з Росією ціни на імпортований газ нарешті стабілізована, однак він не уточнив остаточної ціни на газ.
"Усе, що можна було зробити, щоб стабілізувати ситуацію, ми зробили, маємо стабільні ціни", - сказав Янукович.
Прем'єр нагадав, що в 2005 і початку 2006 року Україна мала загрозливу ситуацію з поставкою газу і його уряд зумів вирішити виниклі проблеми.
Як повідомлялося, Національна акціонерна компанія „Нафтогаз України” вивчає пропозиції, що передбачають можливість передачі в управління Російської Федерації частини газотранспортної системи України в обмін на входження в активи видобувних компаній на території РФ.
Крім того, голова правління Нака Євген Бакулін заявив, що Україна і Росія ведуть переговори за узгодженням ціни на природний газ, що поставляє в Україну, на період 2008-2011.
"Найскладніше питання - це узгодження цін на газ. Ведемо роботу з узгодження ціни на 2008-2011 року включно", - сказав він.
При цьому він висловив впевненість, що домовленість буде досягнута. "Ціна на газ в 2008 році буде в районі 143 доларів за тисячу кубометрів, але треба завершити переговори", - сказав він.
У той же час міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявив, що переговори про поставки російського газу в Україну практично зірвані.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас