Ціни на нафту у світі почали знижуватись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту у світі почали знижуватись

Енергетика
131
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 21 серпня 2007 р. на провідних нафтових біржах значно понизилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця поставки склали:
У Лондоні на InterContinental Exchange Futures - ICE Brent Crude - 68,69 (-1,16) дол./барр.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light Sweet Crude Oil - 69,47 (-1.65) дол./барр.
Основним фактором, що вплинув на зниження цін, стала інформація про те, тропічний ураган "Дін" ослабшав до першої категорії. За даними Національного центру з ураганів США, максимальна сила вітру в епіцентрі стихії зараз не перевищує 140 км/ч.
Тим часом ураган обрушився на м. Кампече, розташоване на заході мексиканського півострова Юкатан. Американські фахівці попереджають, що "Дін" може знову набрати сили, вийшовши в Мексиканську затоку
Раніше нафтові компанії США з метою обережності здійснили часткову евакуацію персоналу з нафтовидобувних об'єктів. За попередніми оцінками, очікується, що видобуток нафти на час дії штормового попередження скоротиться на 3,2% (порядку 42 тис. барр./день), а видобуток природного газу знизиться на 1,3% (порядку 2,8 млн куб. м/день).
Однак якщо ураган поверне на північ або північний захід, компаніям прийде евакуювати персонал, що залишився, що приведе до більше істотних втрат нафтовидобутку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас