Укратомпром запропонував приватизацію підприємств ядерного комплексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укратомпром запропонував приватизацію підприємств ядерного комплексу

Енергетика
134
Державний концерн Укратомпром запропонував провести корпоратизацію і приватизацію українських активів ядерного комплексу та атомної енергетики.
Це передбачено в переданому концерном Кабміну проекті стратегії розвитку ядерного комплексу України на період до 2030 року, пише Комерсантъ-Україна .
Схвалення цієї стратегії дозволить здійснити приватизацію об'єктів галузі вже до 2015 року. Сьогоднішня вартість активів, які можуть бути продані, оцінюється експертами більш ніж в $2 млрд.
За словами високопоставленого джерела в Укратомпромі, проектом передбачається, що як сам концерн, так й інші підприємства, що входять у його склад, можуть бути акціоновані і приватизовані. Також говориться про можливості продажу акцій цих компаній на зовнішніх ринках запозичення.
Документом передбачається участь українських підприємств у покупці активів за кордоном, у тому числі виробників ядерного палива та закордонних електромереж.
Україна посідає шосте місце у світі з видобутку уранової руди, запаси якої перевищують 40 тис. т. Щорічно добувається 800 т урану, що становить 30% від необхідного обсягу (2,5 тис. т). Єдиним підприємство з виробництва руди є Східний ГЗК.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас