Аналітики рекомендують інвестувати в нафту, незважаючи на падіння фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики рекомендують інвестувати в нафту, незважаючи на падіння фондових ринків

Енергетика
145
Деякі аналітики рекомендують вкладати кошти в нафту, незважаючи на падіння фондових ринків, пише The Wall Street Journal.
Аналітики і трейдери називають багато причин, з яких ціни на нафту можуть залишитися високими, незважаючи на падіння на кредитних і фондових ринках. Вони закликають не надавати великого значення зниженню вартості нафти на 8% з рекорду в $78,21 за барель, встановленого 31 липня. Аналітик Lehman Brothers Holdings Адам Робінсон пояснює зменшення цін тим, що хедж-фонди та інвестори фіксували прибуток або виводили кошти з активів, що показали гарні результати, щоб виправити проблеми з інших позицій своїх портфелів.
Незважаючи на падіння з початку року, зростання цін на нафту і газ склало більше 10%. Деякі промислові метали подешевіли, однак ціни на них залишаються високими. Звичайно, криза може поширитися на інші сфери економіки. Рецесія може завдати удару по промисловому і споживчому попиті на енергоносії. Однак, не виключене, що пропозиція на ринку залишиться недостатньою і ціни будуть менш піддані коливанням, ніж на інших ринках.
Крім того, якщо Федеральна резервна система скоротить базову процентну ставку, це приведе до зниження курсу долара і росту доларових цін на нафту.
Експерти вважають, що ОПЕК на засіданні 11 вересня не стане приймати рішення про збільшення видобутку нафти. Організація вважає, що в резервах США досить нафти.
Також наступає сезон ураганів, що триває до кінця листопада і може завдати шкоди видобутку в Мексиканській затоці або портам у Луізіані, принаймні, привести до перебоїв у роботі.
При цьому, ставки на зростання нафти - не для слабких, відзначає The Wall Street Journal. Lehman Brothers вказує, що щороку з 1999 року, нафтові ціни знижуються в четвертому кварталі як мінімум на 15% щодо піка в серпні або вересні, перш ніж вирости на зимовому попиті на паливо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас