"Нафтогаз " закликає менеджмент "Укртатнафти" припинити публічне лобіювання інтересів татарстанських акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз " закликає менеджмент "Укртатнафти" припинити публічне лобіювання інтересів татарстанських акціонерів

Енергетика
208
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" негативно оцінює спроби менеджменту "Укртатнафти" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) привселюдно лобіювати інтереси татарстанських акціонерів.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Нафтогазу України".
Це, на думку "Нафтогазу України" полягає в заяві менеджменту "Укртатнафти", що передача держпакету її акцій в управління Фонду державного майна не призведе до зменшення статутного фонду "Нафтогазу України".
Компанія нагадує менеджерам, що контрольний пакет акцій у розмірі 61,34% "Укртатнафти" є власністю України, і попереджає про службову відповідальність посадових осіб після поновлення державного управління на підприємстві.
Компанія сповіщає посадових осіб "Укртатнафти", що відповідно до діючих зобов'язань компанії, узгодженню з іноземними кредиторами підлягає не тільки зміна розміру статутного фонду, але й ринкової вартості "Нафтогазу України", кількості його активів і можливості управління ними.
"Компанія звертається до менеджменту закритого акціонерного товариства "Укртатнафта" з вимогою зайнятися виконанням своїх безпосередніх обов'язків щодо належного управління Кременчуцьким НПЗ і не встрягати у полеміку на вищому рівні", - сказано в повідомленні "Нафтогазу України".
Компанія вважає, що втручання менеджменту "Укртатнафти" у діалог між акціонерами щодо подальшої долі підприємства підтверджує заангажованість керівництва заводу і його прихильність винятково до однієї сторони конфлікту - Татарстану й акціонерного товариства "Татнафта".
На думку "Нафтогазу України", це є доказом порушення татарстанськими акціонерами підписаного в 1995 році договору про створення "Укртатнафти", до якої закріплено принцип паритетності управління підприємством.
Поновлення держуправління на Кременчуцькому НПЗ дозволить Україні ефективно впливати економічними методами на вітчизняний ринок нафтопродуктів.
Як повідомляло агентство, компанія "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська область) заявляла, що передача державного пакету акцій компанії з управління НАК "Нафтогаз України" в управління ФДМУ не призведе до зменшення статутного фонду "Нафтогазу України".
8 серпня Кабмін вирішив передати держпакет "Укртатнафти" з управління "Нафтогазу України" в управління Фонду державного майна.
Після цього, Deutsche Bank у своєму листі до прем'єр-міністра Віктора Януковича попередив Кабмін про своє право вимагати від "Нафтогазу України" дострокового погашення зобов'язань через виведення з його капіталу держпакету акцій "Укртатнафти".
Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрував на своєму балансі 61,354% "Укртатнафти".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас