"Газпром" закачає в українські ПХГ 2.5 млрд. куб. газу, тому, що його нема куди дівати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" закачає в українські ПХГ 2.5 млрд. куб. газу, тому, що його нема куди дівати

Енергетика
180
«Газпром» домовився про зберігання до 2,5 млрд. куб. м гази на Україні. Агентом стане Rosukrenergo, газ буде оформлятися на неї.
За словами прес-секретаря Rosukrenergo Андрія Кнутова, термін дії угоди - з жовтня 2007 по березень 2008 р. Підтвердив факт угоди і представник «Газпрому»: українські сховища ближче до європейського споживача, що забезпечує велику гнучкість поставок газу в осінньо-зимовий період, уточнив він.
«Газпром» вирішив закачатим газ в українські ПХГ через аномально теплу зиму, у результаті якої продажі «Газпрому» цього року знизилися. Зайвий газ довелося закачувати в сховища, але їх потужностей уже не вистачає, розповіло близьке до «Газпрому» джерело.
«Газпром» відмовився від зберігання газу в українських ПХГ ще два роки тому, знайшовши там 7,8 млрд. куб. м власного палива, які «Нафтогаз України» не поспішав оплачувати.
Тим часом представник Мінпаливенерго України повідомив про те, що потужності українських ПХГ на межі - на 1 серпня в них закачано 26,5 млрд. куб. м палива при загальній потужності 32 млрд. куб. м.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас