Кабмін і металурги домовились про цінову політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін і металурги домовились про цінову політику

Енергетика
150
Уряд і представники металургійного комплексу підписали меморандум про взаємні зобов'язання на внутрішньому ринку, повідомив міністр економіки України Анатолій Кінах.
"Меморандум підписаний більше тижня тому. У ньому зафіксовані взаємні зобов'язання сторін на основі об'єктивних економічних законів, у тому числі, зобов'язання не приймати однобічних рішень, особливо, коли мова йде про природні монополії, без глибокого техніко-економічного аналізу, обґрунтованості рішень і прогнозу наслідків у цілому для економіки", - сказав Кінах.
Міністр уточнив, що меморандум підписали "потужні об'єднання металургів, Металургпром, окремі системостворюючі підприємства, Міністерство економіки, Національна комісія з регулювання енергетики та деякі інші".
За його словами, меморандум припускає підвищення тарифів на перевезення продукції на рівні не більше 2% на місяць.
"Зафіксовані межові параметри цін на електроенергію та газ для промисловості і порядок можливої їх зміни, якщо міняються зовнішні умови", - додав Кінах.
За його словами, аналогічні документи вже підписані із суб'єктами ведення господарства, що працюють на м'ясному і нафтовому ринках. "Тільки при чіткому дотриманні зобов'язань всіма сторонами можна домогтися результатів з мінімізації цін у промисловості", - підкреслив міністр.
Кінах також не виключив, що аналогічні документи можуть бути підписані і в інших секторах економіки. "Такий діалог повинен бути постійним, і мати високий рівень відповідальності", - підсумував міністр економіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас