АМКУ: Реалізаторам стисненого газу - рівні умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Реалізаторам стисненого газу - рівні умови

Енергетика
166
На вимогу Антимонопольного комітету України, НАК "Нафтогаз України" та її ДК "Укртрансгаз" затвердили тимчасове положення про підключення підприємств до газотранспортної системи. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Зазначене положення регулює порядок підключення до магістральних газопроводів підприємств, які мають намір реалізовувати стиснений газ як моторнt пальнt. Зокрема, визначає процедуру, умови, права та обов’язки сторін при видачі технічних умов.
Як відомо, тривалий час "Укртрансгаз" висував підприємствам необґрунтовані вимоги та зволікав із видачею технічних умов на підключення до "прямого" газопроводу, чис створював перепони доступу на ринок стисненого газу. Це було можливим через відсутність нормативно врегульованого порядку підключення до газотранспортної системи України.
"Укртрансгаз", який через власну мережу автозаправних станцій реалізує понад 80% обсягу стисненого газу в Україні, для перешкоджання роботі конкурентів користувався законодавчими шпаринами. Однак відтепер процедура підключення буде прозорою і всі учасники матимуть рівні умови виходу на ринок реалізації стисненого газу через АГНКС. Це сприятиме розвитку конкуренції, від чого виграють як продавці цього виду пального, так і водії", – зазначив Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас