"Газ України" передумав відключати від газопостачання чотири підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" передумав відключати від газопостачання чотири підприємства

Енергетика
117
ДК "Газ України" відкликала доручення щодо відключення 4 підприємств ПЕК. Про це «proUA» повідомила прес-служба компанії.
У зв'язку із проведенням попередньої стовідсоткової оплати коштами за необхідні обсяги природного газу на серпень теплопостачальними підприємствами КВП «Комсомольсктеплоенерго» (Полтавська обл.), «Залізничодорожтеплоенерго» (м. Львів), «Львівтеплоенерго» і «Хмельницьктеплоенерго», ГК «Газ України» відкликала надані раніше доручення підприємствам з газопостачання та газифікації про відключення від газопостачання цих підприємств ПЕК.
У той же час, ДК «Газ України” залишила в силі надані раніше доручення підприємствам з газопостачання та газифікації відключити від постачання природного газу підприємства ПЕК- боржників. З доручення Компанії в міжопалювальний період через значну заборгованість було відключено від газопостачання 41 підприємство ТКЕ.
Ці доручення компанія залишило в силі у зв'язку з виконанням рішення НАК «Нафтогаз України» від 31 липня 2007 р., відповідно до вимог якого природний газ із 1 серпня ц.р. реалізується лише підприємствам, що не мають заборгованості перед Компанією за спожитий з початку 2007 р. газ і забезпечують за нього стовідсоткову попередню оплату коштами або надають банківську гарантію щодо такої оплати.
Усього з початку 2007 р. підприємства ПЕК заборгували за газ перед ДК «Газ України» 884 млн грн (рівень розрахунків - 77%). Серед найбільших боржників - теплопостачальні підприємства Дніпропетровської (борг із початку 2007 р. - 226,2 млн грн, рівень розрахунків - 54%), Харківської (136,8 млн грн, 69%), Донецької (114,7 млн грн, 79%), Луганської (90,9 млн грн, 67%), Херсонської (28,4 млн грн, 43%), Одеської (26,6 млн грн, 84%), Чернігівської (21,1 млн грн, 81%) і деяких інших областей.
ДК «Газ України» підкреслює, що значна заборгованість підприємств ПЕК перед компанією значно ускладнює підготовку до нового опалювального сезону 2007-2008 р. і ставить під загрозу виконання НАК «Нафтогаз України» зовнішньоекономічних контрактів із закупівлі палива. Компанія буде надавати необхідні обсяги природного газу лише тим підприємствам, які проводять повні розрахунки за нього і здійснюють стовідсоткову попередню оплату.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас