Ірак перегляне всі раніше підписані контракти на нафтовидобуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак перегляне всі раніше підписані контракти на нафтовидобуток

Енергетика
72
Всі контракти, укладені нафтовими компаніями під час правління Саддама Хусейна, будуть переглянуті і наведені у відповідність із новим іракським законодавством, заявив у середу в інтерв'ю РІА Новини міністр нафти Іраку Хусейн Шахрастані.
Контракти з нафтовими компаніями, за його словами, повинні відповідати деяким обов'язковим умовам: визнавати суверенітет Іраку і його права на володіння надрами, забезпечувати охорону навколишнього середовища, а також сприяти підготовці іракських національних кадрів для роботи в нафтогазовій сфері.
За словами міністра, Багдад має намір співробітничати лише з тими компаніями, які запропонують кращі умови для Іраку, незалежно від того яку країну він представляють. Про це, повідомив Шахрастані, він у ході свого візиту в Москву повідомить російських партнерів.
У програму візиту міністра нафти в Росію включена зустріч із представниками керівництва "Лукойла" - компанії, що найбільше активно працює в Іраку. Однак коли саме відбудуться переговори, і які теми на них будуть обговорюватися, поки не повідомляється.
"Лукойл" в 1997 році підписав угоду на розробку іракського родовища "Західна Курна-2". Термін угоди минає в 2020 році. Наприкінці 2002 року іракська сторона заявила, що угода з розробки родовища "Західна Курна-2" розірване через невиконання "Лукойлом" умов контракту.
"Лукойл", у свою чергу, продовжує вважати контракт дійсною, і на початку квітня 2007 року оголосив, що підготовчі роботи з розробки родовища завершена, і компанія готова приступитися до наступного етапу відразу після прийняття парламентом Іраку нового закону про нафту.
Планується, що до обговорення цього закону - ключового документа, що регулює розподіл доходів від нафтовидобутку, - парламент повернеться у вересні 2007 року.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас